Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καταγγελίες για παράνομες καύσεις καλωδίων στον Ελαιώνα
[Euro2day]: Καταγγελίες για παράνομες καύσεις καλωδίων στον Ελαιώνα

[Euro2day]: Καταγγελίες για παράνομες καύσεις καλωδίων στον Ελαιώνα

Ηδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετέβη στην περιοχή που υποδείχθηκε από το Δήμο Αθηναίων στην περιοχή Ελαιώνα και πραγματοποίησε αυτοψία.

Την άμεση ενεργοποίηση όλου του Μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παράνομη καύση καλωδίων στην περιοχή του Ελαιώνα, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Το σχετικό φαινόμενο της παράνομης καύσης καλωδίων στην περιοχή Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων,γνωστοποιήθηκε με έγγραφο – καταγγελία του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου Α. Ευθυμίου μέσω του οποίου ζητούσε την παρέμβαση Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Αττικής.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής, ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετέβη στην περιοχή που υποδείχθηκε από το Δήμο και πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ γίνεται χαρτογράφηση και ανάλυση των δεδομένων από το δίκτυο μετρήσεων Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για Αιωρούμενα Σωματίδια.

Παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε καύση καλωδίων την συγκεκριμένη στιγμή της αυτοψίας (27/9/2021) στην ευρύτερη περιοχή, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή και σε περίπτωση που εντοπιστεί τέτοια παράνομή ενέργεια θα ειδοποιηθεί άμεσα η Περιβαλλοντική Αστυνομία για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Η Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παρασκευοπούλου και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το δήμαρχο Α. Ευθυμίου.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έχει ζητήσει να υπάρξει ειδική έκθεση του δικτύου μετρήσεων Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για Αιωρούμενα Σωματίδια προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της ρύπανσης και ο βαθμός του κίνδυνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!