Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καραμανλής: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 427 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ
[Euro2day]: Καραμανλής: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 427 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ

[Euro2day]: Καραμανλής: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 427 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα νούμερα για χρηματοδότηση. Για πρώτη φορά, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, δηλαδή τη συμβολή τού Δημοσίου για το έργο αυτό, ύψους 427 εκατ. ευρώ».

«Η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου “Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης” είναι πλήρως εξασφαλισμένη και εν μέρει θα γίνει από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης».

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, που επεσήμανε ότι «η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου στην Κρήτη θυμίζει «γεφύρι της Αρτας».

«Έχουν χτιστεί πολλές πολιτικές καριέρες στο όνομα του ΒΟΑΚ αλλά και έχουν διαψευστεί συνέχεια και οι ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων στην Κρήτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρδάκης.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια που μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα νούμερα για χρηματοδότηση. Για πρώτη φορά, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, δηλαδή τη συμβολή τού Δημοσίου για το έργο αυτό, ύψους 427 εκατ. ευρώ. Επομένως, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πολύ σύντομα αυτό το έργο, το οποίο όντως ήταν ένα όνειρο πολλών δεκαετιών, μπαίνει σε μία πολύ συγκεκριμένη ρότα», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Το ζήτημα ήταν πού θα βρούμε λεφτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!