Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Κάν’τε το όπως η Ταϊβάν: Χωρίς κρούσμα COVID επί 200 ημέρες!
[Euro2day]: Κάν’τε το όπως η Ταϊβάν: Χωρίς κρούσμα COVID επί 200 ημέρες!

[Euro2day]: Κάν’τε το όπως η Ταϊβάν: Χωρίς κρούσμα COVID επί 200 ημέρες!

Η Ταϊβάν, με τον πληθυσμό των 23 εκατ. ανθρώπων της, από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει 553 επιβεβαιωμένα κρούσματα και μόλις 7 θανάτους. Ποια μέτρα έλαβε η χώρα για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ώρα που επιστρέφουν τα lockdowns σε Γαλλία και Γερμανία, και τα κρούσματα κορωνοϊού εκτινάσσονται σε νέα ύψη στης ΗΠΑ, στην άλλη άκρη της γης, στην Ταϊβάν, δεν έχουν ούτε ένα εγχώριο κρούσμα κορωνοϊού εδώ και 200 ημέρες.

Η Ταϊβάν εμφανίζει μέχρι σήμερα μακράν τις καλύτερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την πανδημία, με το τελευταίο εγχώριο κρούσμα της να καταγράφεται στις 12 Απριλίου· έκτοτε, δεν έχει υπάρξει δεύτερο κύμα.

Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε σωστά και κατέγραψε μόλις 553 επιβεβαιωμένα κρούσματα και επτά θανάτους, σε ένα πληθυσμό 23 εκατ. ανθρώπων;

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ειδικοί εκτιμούν πως το κλείσιμο των συνόρων εγκαίρως και ο αυστηρός έλεγχος των ταξιδίων έχουν συμβάλει πολύ στην καταπολέμηση του ιού. Άλλοι παράγοντες είναι η αυστηρή ιχνηλάτηση επαφών, η μέσω τεχνολογίας αναγκαστική καραντίνα και η ευρεία χρήση μάσκας. Άλλωστε, η Ταϊβάν είχε ήδη την θανατηφόρα εμπειρία του SARS και έτσι ο κόσμος από φόβο συμμορφώθηκε εύκολα.

Βέβαια, η Ταϊβάν δεν έχει ξεφύγει ακόμα του κινδύνου, καθώς η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τρία ακόμα εισαγόμενα κρούσματα χθες Πέμπτη, από τις Φιλιππίνες, τις ΗΠΑ και την Ινδονησία, και τις τελευταίες δυο εβδομάδες κατέγραψε περισσότερα από 20 εισαγόμενα κρούσματα. Σημειώνεται πως και άλλες χώρες που αρχικά καταπολέμησαν αποτελεσματικά τον κορωνοϊό, όπως η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία, εμφάνισαν αργότερα απότομη αύξηση των κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!