Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καναδάς-πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία
[Euro2day]: Καναδάς-πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία

[Euro2day]: Καναδάς-πυρκαγιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βρετανική Κολομβία

Μαίνονται σχεδόν 300 δασικές πυρκαγιές. Η ζέστη και η ξηρασία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που αναμένεται να διαρκέσουν και τις επόμενες ημέρες, κυρίως στο εσωτερικό τμήμα και το νοτιοδυτικό της επαρχίας αυτής, αναζωπυρώνουν τα μέτωπα.

Η Βρετανική Κολομβία, η πιο δυτική επαρχία του Καναδά, κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών, οι οποίες αναμένεται να λάβουν μεγαλύτερη έκταση τις ερχόμενες ημέρες, εξαιτίας της ζέστης και των ισχυρών ανέμων.

«Φτάσαμε σε ένα κρίσιμο σημείο», ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Βρετανικής Κολομβίας Μάικ Φάρνγουορθ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Βάσει των συστάσεων των υπευθύνων για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων και δασικών πυρκαγιών, και λόγω της επιδείνωσης των μετεωρολογικών συνθηκών, κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην επαρχία», πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή επιτρέπει το ενδεχόμενο μιας μαζικής εκκένωσης κατοικιών στην περιοχή και παρέχει στην κυβέρνηση τα μέσα για να εξασφαλίσει στέγη για αυτούς που θα απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, διευκρίνισε επίσης ο υπουργός.

Χθες Τρίτη δόθηκε εντολή σε περισσότερους από 5.700 ανθρώπους στην επαρχία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ήτοι σε περισσότερους από τους διπλάσιους σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι έχουν λάβει ειδοποίηση ότι μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι υποχρεωτικό προς το παρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!