Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καμπούλ: Παρατημένα στη βρετανική πρεσβεία προσωπικά στοιχεία Αφγανών διερμηνέων
[Euro2day]: Καμπούλ: Παρατημένα στη βρετανική πρεσβεία προσωπικά στοιχεία Αφγανών διερμηνέων

[Euro2day]: Καμπούλ: Παρατημένα στη βρετανική πρεσβεία προσωπικά στοιχεία Αφγανών διερμηνέων

Καθώς συνόδευε μια περίπολο των Ταλιμπάν δημοσιογράφος βρήκε στο έδαφος, κοντά στις “στάχτες ενός μπάρμπεκιου στην αυλή της πρεσβείας” ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων Αφγανών εργαζομένων.

Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχτηκε σήμερα ότι διέπραξε σφάλμα κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της πρεσβείας της στην Καμπούλ, αφότου ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Times βρήκε στο έδαφος προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες αρκετών εργαζομένων που μπορεί να κινδυνεύουν με αντίποινα.

Καθώς συνόδευε μια περίπολο των Ταλιμπάν, ο δημοσιογράφος βρήκε στο έδαφος, κοντά στις “στάχτες ενός μπάρμπεκιου στην αυλή της πρεσβείας” “ονόματα, διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνων” Αφγανών εργαζομένων, αλλά και άλλων που είχαν κάνει αίτηση για να προσληφθούν που διευκρίνιζαν ότι είχαν ήδη εργαστεί για τις δυτικές δυνάμεις.

Όταν η εφημερίδα επικοινώνησε μαζί τους χάρη στα στοιχεία τους που βρέθηκαν καταγής στα μέσα Αυγούστου, ορισμένα πρόσωπα είχαν φύγει ήδη από τη χώρα αλλά τουλάχιστον “τρεις Αφγανοί εργαζόμενοι και οκτώ μέλη της οικογένειας τους, εκ των οποίων πέντε παιδιά” παρέμεναν εγκλωβισμένοι έξω από το αεροδρόμιο απ΄όπου γίνονταν οι αναχωρήσεις.

Έκτοτε τα πρόσωπα αυτά βρέθηκαν και απεγκλωβίστηκαν από την Καμπούλ αλλά η τύχη δύο υποψηφίων για πρόσληψη παραμένει άγνωστη. Ένα περιστατικό που αποκαλύπτει, σύμφωνα με τους Τάιμς, τη βαθιά “απουσία επαγγελματισμού” χαρακτηριστική της “βρετανικής απάντησης στην αφγανική κρίση”.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι διέσωσε τρεις αφγανικές οικογένειες, των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας υπήρχαν σε έγγραφα που είχαν μείνει στην πρεσβεία και παραδέχτηκε ότι διέπραξε σφάλμα, παρότι διαβεβαιώνει ότι “εργάστηκε ακατάπαυστα για να εγγυηθεί την ασφάλεια αυτών που εργάζονταν γι αυτό”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!