Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Καμπανάκι ΕΚΤ για μοχλευμένα δάνεια μεγάλων τραπεζών
[Euro2day]: Καμπανάκι ΕΚΤ για μοχλευμένα δάνεια μεγάλων τραπεζών

[Euro2day]: Καμπανάκι ΕΚΤ για μοχλευμένα δάνεια μεγάλων τραπεζών

Deutsche Bank, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse έχουν σημαντική έκθεση στις μοχλευμένες εξαγορές. Η χαλάρωση χαλάρωση προτύπων δανεισμού αποτελεί ”πηγή ανησυχίας”, λέει η ΕΚΤ, που φοβάται κύμα αθέτησης υποχρεώσεων και λαμβάνει μέτρα.

Οποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Επανέρχονται οι φόβοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σχετικά με την έκθεση μεγάλων ευρω-τραπεζών σε μοχλευμένα δάνεια που έχουν χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για επιχειρηματικές εξαγορές.

Οι φόβοι για τις επιπτώσεις μιας πιθανής βίαιης διαταραχής αθέτησης πληρωμών και χρεοκοπιών εταιρειών στην αγορά… αλά 2007-8, κάνει τους αξιωματούχους του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ να συζητούν τώρα τον περιορισμό των νέων συναλλαγών με υψηλή μόχλευση, οι οποίες αφορούν ένα συγκεκριμένο μερίδιο των ισολογισμών ορισμένων μεγάλων τραπεζών που πρωταγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Οι ανησυχίες για την επάρκεια διαχείρισης κινδύνου κορυφώνονται καθώς η απειλή ντόμινο είναι κάτι που έχουν ζήσει στο παρελθόν στην ΕΚΤ και να λάβουν προληπτικά μέτρα, ιδιαίτερα τώρα που ο πληθωρισμός προκαλεί εντάσεις καθώς οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών αναφορικά με τα επιτόκια εντείνουν τα διλήμματα για την έκθεση των τραπεζών τόσο σε αυτό το παρακλάδι όσο και σε γενικότερο επίπεδο που αφορά “εταιρείες-ζόμπι” οι οποίες επιβιώνουν με δανεικά.

Η αγορά δανείων με μόχλευση έχει κλονιστεί φέτος, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς εταιρείες ιδιωτικών κεφαίων (private equity firms) αναζητούν προστασία από τον πληθωρισμό και προχωρούν σε cash out εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!