Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Καλπάζει» το Super Fast Broadband εν μέσω πανδημίας
[Euro2day]: «Καλπάζει» το Super Fast Broadband εν μέσω πανδημίας

[Euro2day]: «Καλπάζει» το Super Fast Broadband εν μέσω πανδημίας

Ιδιαίτερα δημοφιλής έχει γίνει η σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι στους Ελληνες καθώς προσφέρει ταχύτητες έως και 100 Mbps. Τι δείχνουν τα στοιχεία για την επέκταση του Super Fast Broadband.

Πάνω από επτάμιση χιλιάδες νέες συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to The Home), «κατέγραψε» μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες η δράση Super Fast Broadband. Πρόκειται για το κουπόνι υπερυψηλής ευρυζωνικότητας το οποίο παραχωρείται σε πολίτες και επιχειρήσεις που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, πάνω από 35.000 ενεργοποιημένες συνδέσεις έχοντας απορροφήσει 12,56 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 50 εκατ. ευρώ του συνόλου της δράσης. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι ενεργές συνδέσεις αριθμούσαν τις 26.500 έναντι μόλις 5.800 στο τέλος Μαρτίου του 2020. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο ενεργοποιήθηκαν περίπου 30.000 συνδέσεις.

Η ανοδική τάση καταγράφηκε αρχής γενομένης των περιοριστικών μέτρων και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αμείωτο ρυθμό αν σκεφτεί κανείς πως ο αριθμός των αιτήσεων για την απόκτηση κουπονιού για επιδοτούμενη σύνδεση FTTH τον περασμένο Οκτώβριο κυμαινόταν κοντά στις 13.300.

Παρά την αύξηση των συνδέσεων πρέπει να δαπανηθούν άλλα 37,5 περίπου εκατ. μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022, όπου και ολοκληρώνεται η δράση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!