Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Jefferies: Αναβαθμίζει την ελληνική αγορά μετοχών σε bullish
[Euro2day]: Jefferies: Αναβαθμίζει την ελληνική αγορά μετοχών σε bullish

[Euro2day]: Jefferies: Αναβαθμίζει την ελληνική αγορά μετοχών σε bullish

Τα καλύτερα είναι μπροστά, επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος. Η μεγάλη ανατροπή στο ΑΕΠ το 2021 και η εκτίμηση για τη συνέχεια. Πώς βλέπει τις αποτιμήσεις στο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας διαπραγματεύεται πλάγια τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά με τo 67% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο και με τις τουριστικές αφίξεις του 2021 να απέχουν λίγο από επίπεδα του 2015, τα καλύτερα είναι μπροστά, επισημαίνει η αμερικανική Jefferies.

Η Jefferies έχει σημειώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι το χρηματιστήριο της Αθήνας είναι γεμάτο από εταιρείες που διαθέτουν το πλεονέκτημα να λειτουργούν στην αγορά με υψηλά εμπόδια εισόδου. Η αποτίμηση της αγοράς είναι ικανοποιητική και για αυτό αλλάζει στάση σε Bullish στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατανομής των περιουσιακών στοιχείων.

Μετά από μια περίοδο αποπληθωρισμού το 2020, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα (Οκτ. 3,4%) είναι και πάλι θετικός. Τα πραγματικά καλά νέα είναι ότι το ποσοστό ανεργίας των νέων επιστρέφει κάτω από το 25% και πλησιάζει προς τα χαμηλά επίπεδα του 2008. Η Ελλάδα ανέλαβε σημαντικές μεταρρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπογραμμίζει.

Η Ελλάδα ενδεχομένως παρήγαγε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του 2021, +16,2% q-q στο 2ο τρίμηνο του 2021. Αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι η ανάπτυξη θα εκπλήξει στο περίπου 8% για ολόκληρο το 2021 – πολύ πάνω από τις προηγούμενες υποθέσεις της και σχεδόν αντισταθμίζει τη συρρίκνωση κατά -8,2% το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!