Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Νέα αύξηση νεκρών στους 623
[Euro2day]: Ιταλία: Νέα αύξηση νεκρών στους 623

[Euro2day]: Ιταλία: Νέα αύξηση νεκρών στους 623

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Απριλίου αυξήθηκαν τα ημερήσια θύματα το τελευταίο 24ωρο. Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα περιστατικά κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας. Στα πρόθυρα κατάρρευσης τα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ασθενών που απεβίωσαν από τον νέο κορωνοϊό αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο στην Ιταλία, ενώ τα συνολικά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασαν το φράγμα του 1 εκατομμυρίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 623 θύματα έναντι 580 την Τρίτη. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 6 Απριλίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους 42.953 άνθρωποι.

Οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού υποχώρησαν στις 32.961 από 35.098 χθες.

Στο χείλος της κατάρρευσης τα νοσοκομεία

Οι Ιταλοί γιατροί και νοσοκόμοι απευθύνουν νέα δραματική έκκληση σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των νοσοκομείων της χώρας να δεχθούν νέους ασθενείς με κορωνοϊό.

«Τα νοσοκομεία είναι στο χείλος της κατάρρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα η έλευση ασθενών, εξαιτίας της ασταμάτητης διάδοσης του ιού», γράφουν σε ανοικτή επιστολή τους Ιταλοί γιατροί, νοσηλευτές και γεροντολόγοι. «Η κατάσταση είναι δραματική. Ορθώς οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την πληρότητα των ΜΕΘ, αλλά σε πολλά νοσοκομεία έχουν γεμίσει και τα κρεβάτια στους διάφορους θαλάμους», προσθέτουν.

Παράλληλα, τονίζουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να εγγυηθούν την πρέπουσα φροντίδα σε όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν πάσχουν από κορωνοϊό, αλλά από χρόνιες και μη ασθένειες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!