Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Μειώνεται ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα
[Euro2day]: Ιταλία: Μειώνεται ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα

[Euro2day]: Ιταλία: Μειώνεται ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού στη χώρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι 16 από τις 21 περιφέρειες της χώρας αναμένεται να κηρυχθούν «κίτρινη ζώνη» με ευρεία χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού (Rt) μειώθηκε στο 0,81 από το 0,85 της προηγούμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την ερχόμενη Δευτέρα 16 περιφέρειες, σε σύνολο 21, είναι πολύ πιθανό να κηρυχθούν «κίτρινη ζώνη», με ευρεία χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό θα επαναλειτουργήσουν η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα ομαδικά αθλήματα, ενώ τα καφέ μπαρ θα λειτουργούν πλέον κανονικά. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί παραμένει σε ισχύ.

Η Σαρδηνία θα είναι και πάλι «κόκκινη ζώνη» ενώ όλα δείχνουν ότι οι υπόλοιπες τέσσερις περιφέρειες (Καλαβρία, Σικελία, Μπαζιλικάτα στον Νότο, και η βορειοδυτική Βάλε Ντ΄Αόστα) θα κηρυχθούν «πορτοκαλί ζώνη».

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας τονίζει ότι «στη χώρα καταγράφεται σταδιακή μείωση των μολύνσεων, μέσα όμως σε ένα γενικότερο πλαίσιο το οποίο παραμένει κρίσιμο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!