Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία-κορωνοϊός: Κυβερνητική κρίση προκαλεί η επιστροφή στα θρανία
[Euro2day]: Ιταλία-κορωνοϊός: Κυβερνητική κρίση προκαλεί η επιστροφή στα θρανία

[Euro2day]: Ιταλία-κορωνοϊός: Κυβερνητική κρίση προκαλεί η επιστροφή στα θρανία

Οι κόντρα με τις περιφέρειες που δεν συμφωνούν στο άνοιγμα προκαλεί κυβερνητική κρίση που ενδέχεται να κορυφωθεί με ανασχηματισμό. «Είχα καταλάβει πως ήταν μία κοροϊδία, τώρα έχω την απόλυτη βεβαιότητα», ειπε η υπ. Υγείας. Μια έντονη έκφραση διαμαρτυρίας που δείχνει την νευρικότητα που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και την βαθιά πολιτική κρίση που ενδέχεται να κορυφωθεί προκαλώντας ανασχηματισμό ή ακόμα και αλλαγή κυβέρνησης εντός των επόμενων ωρών..

Χάος επικρατεί αυτές τις ώρες στην Ιταλία σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων. Από την μία, λόγω της (σχετικά μικρής) επιδείνωσης των κρουσμάτων CoViD στην επικράτεια, ανακοινώθηκε η παράταση στην επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – και ιδιαίτερα τα λύκεια – σε πολλές περιφέρειες.

Από την άλλη, σε πολλές πόλεις ξεχύθηκαν στους δρόμους εκατοντάδες φοιτητές (φωτο αρχείου) οι οποίοι διαδηλώνουν κατά της τηλεκπαίδευσης, μεταδίδει η ΕΡΤ .

Η Κυβέρνηση είχε δηλώσει πως το 50% των μαθητών θα επέστρεφαν από την Δευτέρα 11/01, αλλά τελικά φαίνεται πως μόνο η Περιφέρεια Toscana (η οποία και παρουσιάζει ένα επίπεδο κρουσμάτων CoViD υπό έλεγχο, με βάση τις τελευταίες μετρήσεις) θα τηρήσει την προκαθορισμένη ημερομηνία.

Στο Trentino-Alto Adige το 75% των μαθητών είναι ήδη στα σχολεία από τις 7 Ιανουαρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η «ανταρσία» αφορά τουλάχιστον 14 περιφέρειες, οι οποίες και θα ανοίξουν τις πόρτες των σχολείων μεταξύ 18 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!