Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Καθημερινά πάνω από 16.000 τα κρούσματα
[Euro2day]: Ιταλία: Καθημερινά πάνω από 16.000 τα κρούσματα

[Euro2day]: Ιταλία: Καθημερινά πάνω από 16.000 τα κρούσματα

Με βάση τους ειδικούς, το υγειονομικό σύστημα της χώρας είναι υπό μεγάλη πίεση, με αντοχές που περιορίζονται δραματικά. Εξετάζουν lockdown εάν οι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέλθουν στους 2300.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ιταλία, η οποία πλέον ξεπέρασε το φράγμα των 16.000 κρουσμάτων CoViD-19 καθημερινά.

Τα κρούσματα συγκεντρώνονται κυρίως σε 4 περιφέρειες: Lombardia, Campania, Lazio και Liguria. Σημειωτέον, οι πρώτες τρεις είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες περιφέρειες της χώρας, ενώ η Liguria επικεντρώνει τα περισσότερα κρούσματα στην πρωτεύουσά της, την Genova, το δεύτερο μεγαλύτερο σε κύκλο εργασιών λιμάνι της Ιταλίας, μεταδίδει η ΕΡΤ .

Γενικότερα, ως προσωρινή λύση στην επικράτεια φαίνεται να είναι τα τοπικά lockdown, τα οποία ήδη ξεκίνησαν στους μικρούς δήμους της Valle d’Aosta, Alto Adige αλλά και της Σικελίας και της Καμπανίας. Αν και αυτό δεν φαίνεται να αρκεί.

Ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Walter Ricciardi, δήλωσε πως η τωρινή εκθετική τάση είναι αποτέλεσμα των ελλιπών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από 2 εβδομάδες, και προειδοποιεί πως τα σημερινά μέτρα (πχ. όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας) δεν είναι αρκετά.

Με βάση τους ειδικούς, το υγειονομικό σύστημα της χώρας είναι υπό μεγάλη πίεση και αντέχει προσωρινά … αλλά για πόσο ακόμα; Από το Κυβερνητικό περιβάλλον εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσει η χώρα σε περίπτωση που οι ασθενείς στις ΜΕΘ ανέλθουν στους 2300 – το ανώτατο όριο αντοχής του εθνικού συστήματος υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!