Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: Η «καλή» Μέρκελ, ο «κακός» Κουρτς
[Euro2day]: Ιταλία: Η «καλή» Μέρκελ, ο «κακός» Κουρτς

[Euro2day]: Ιταλία: Η «καλή» Μέρκελ, ο «κακός» Κουρτς

Δεν πάει πολύ καιρός που οι σχέσεις Ιταλίας-Γερμανίας ήταν στο ναδίρ. Η αποδοχή αμοιβαιοποίησης του χρέους από το Βερολίνο μέσω του κοινοτικού προυπολογισμού άλλαξε άρδην το κλίμα. Τώρα κακός είναι ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στην Άγκελα Μέρκελ αρέσει πολύ να ξεκουράζεται στην Ιταλία. Το καλοκαίρι περνά πολλές ημέρες στο νότιο Τιρόλο, το Πάσχα προτιμά να επισκέπτεται το νησί Ίσκια. Φέτος ωστόσο η γερμανίδα καγκελάριος λόγω της πανδημίας θα κάνει διακοπές στη Γερμανία. Αλλά οι Ιταλοί δεν το παίρνουν στραβά. Αυτή την εποχή το γόητρό της στη χώρα και πάλι ανέβηκε. Πριν από δύο μήνες η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Γερμανοί με τη συμπεριφορά τους δεν έδειχναν αλληλεγγύη απέναντι στους Ιταλούς, ήθελαν να αποφασίζουν για όλα, ήταν το άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες στο απόγειο της κορωνοκρίσης κατέβηκαν στο ναδίρ, εικόνες από το ιστορικό παρελθόν σκίαζαν τον πολιτικό διάλογο.

Αντιγερμανικό μένος

Ξαφνικά όμως τα πράγματα άλλαξαν. Ξαφνικά η Μέρκελ έγινε «καλή» και οι Γερμανοί καλοδεχούμενοι στην Ιταλία. Η θερινή σεζόν ξεκινά και ένα μεγάλο τμήμα γερμανών τουριστών επιλέγει την Ιταλία. Στο Βερολίνο τις προάλλες ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο παρουσίασε μια χώρα ασφαλή ως τουριστικό προορισμό. Το μήνυμα ελήφθη και ο γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας έκανε λόγο για τη χαρά των συμπατριωτών του να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Βέβαια, πριν από μερικές εβδομάδες η ιταλική κυβέρνηση δεν μιλούσε θετικά για το Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!