Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιταλία: 3.738 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες
[Euro2day]: Ιταλία: 3.738 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

[Euro2day]: Ιταλία: 3.738 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 249.911 διαγνωστικά τεστ, το 1,5% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφηκαν 3.738 κρούσματα κορονοϊού και 126 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 4.147, με 171 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 249.911 διαγνωστικά τεστ, το 1,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,7%.

Από τις 3 Ιουνίου ( δηλαδή μια εβδομάδα πριν από ότι είχε αποφασιστεί αρχικά) η χορήγηση των εμβολίων κατά του κορΩνοϊού θα γίνεται και στους πολίτες κάτω των τριάντα και μέχρι δεκαέξι ετών. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί στους χώρους εργασίας.

Προς το παρόν, όμως, έχουν εμβολιαστεί λιγότερα από τα δυο τρίτα των Ιταλών. Για τον λόγο αυτό, ο ειδικός επίτροπος για την εφαρμογή της εμβολιαστικής εκστρατείας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, έκανε γνωστό ότι πρόκειται να κληθούν απευθείας, οι πολίτες που δεν έχουν ακόμη κλείσει ραντεβού.

Είναι θετικά και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία: την εβδομάδα που αφήνουμε πίσω μας, στην Ιταλία ο δείκτης μετάδοσης Rt, διαμορφώθηκε στο 0,72, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν 0,78. Μειώνεται, παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών με covid 19, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας. Στη φάση αυτή, αποτελούν το 15% του συνόλου.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών με κορωνοϊό είναι τριάντα εννέα ετών, ενώ εκείνος των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι εξήντα ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!