Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισραήλ: Σήμερα ανακοινώνεται ο εντολοδόχος για τον σχηματισμό κυβέρνησης
[Euro2day]: Ισραήλ: Σήμερα ανακοινώνεται ο εντολοδόχος για τον σχηματισμό κυβέρνησης

[Euro2day]: Ισραήλ: Σήμερα ανακοινώνεται ο εντολοδόχος για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν διαθέτει μια ευρεία διακριτική ευχέρεια βάσει νόμου να κάνει την επιλογή του. Χθες ανέφερε ότι «ηθικά κριτήρια» δύνανται να διαδραματίσουν ρόλο στην απόφασή του, σε μια προφανή αναφορά στην εξέλιξη της δίκης του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ σκοπεύει αργότερα σήμερα Τρίτη να ανακοινώσει έναν υποψήφιο που θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά από τις διαβουλεύσεις που είχε χθες με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να είναι το φαινομενικό φαβορί να λάβει την εντολή.

Ωστόσο ο πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν διαθέτει μια ευρεία διακριτική ευχέρεια βάσει νόμου να κάνει την επιλογή του. Χθες ανέφερε ότι «ηθικά κριτήρια» δύνανται να διαδραματίσουν ρόλο στην απόφασή του, σε μια προφανή αναφορά στην εξέλιξη της δίκης του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Οι εκλογές του Ισραήλ στις 23 Μαρτίου, οι τέταρτες σε δύο χρόνια, έληξαν χωρίς ένα δεξιό και θρησκευτικό μπλοκ υπό την ηγεσία του Νετανιάχου, ούτε μια πιθανή συμμαχία των αντιπάλων του να εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Το πολιτικό αδιέξοδο παρέμεινε μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες που είχε ο Ρίβλιν με εκπροσώπους όλων των κομμάτων που κέρδισαν έδρες στην Κνεσέτ. Ένας εκπρόσωπος του προέδρου δήλωσε ότι ο γύρος των διαβουλεύσεων τελείωσε και ο πρόεδρος θα λάβει την απόφασή του σήμερα Τρίτη.

Ο Νετανιάχου έλαβε τη στήριξη 52 βουλευτών στην Κνεσέτ των 120 εδρών για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!