Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισραήλ-κορωνοϊός: Πόσο αύξησε την προστασία η 3η δόση
[Euro2day]: Ισραήλ-κορωνοϊός: Πόσο αύξησε την προστασία η 3η δόση

[Euro2day]: Ισραήλ-κορωνοϊός: Πόσο αύξησε την προστασία η 3η δόση

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία στη χώρα που ξεκίνησε να χορηγεί ενισχυτικές δόσεις από τα μέσα Ιουλίου. Ποια ερωτήματα μένει να απαντηθούν.

Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά του κορωνοϊού προσφέρει επιπλέον προστασία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ερευνών που έγιναν στο Ισραήλ, το οποίο ξεκίνησε τη χορήγησή της στα μέσα Ιουλίου.

Ανθρωποι που έλαβαν την ενισχυτική δόση έχουν 48% έως 68% λιγότερο κίνδυνο μόλυνσης μία εβδομάδα έως 13 ημέρες έναντι όσων έχουν κάνει δύο, σημειώνεται σε μια πρώτη ανάλυση του Maccabi Healthcare Services. Η προστασία αυξήθηκε με τον χρόνο, με 70% έως 84% μικρότερο κίνδυνο να βρεθεί κάποιος θετικός δύο εβδομάδες έως 20 ημέρες αφότου έκανε την τρίτη δόση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση της προστασίας έναντι του κορωνοϊού μπορεί να αντιμετωπιστεί βραχυπρόθεσμα με μια τρίτη δόση, λένε οι συγγραφείς της έρευνας. «Καθώς περνά ο καιρός, θα μπορούμε να εκτιμήσουμε τον αντίκτυπο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους», συμπληρώνουν. Χρειάζεται, τέλος, περαιτέρω παρατήρηση για να εντοπιστεί πόσο διάστημα κρατά η ανοσία από την ενισχυτική δόση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!