Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισραήλ: Εκλογές με φόντο νέο πολιτικό αδιέξοδο
[Euro2day]: Ισραήλ: Εκλογές με φόντο νέο πολιτικό αδιέξοδο

[Euro2day]: Ισραήλ: Εκλογές με φόντο νέο πολιτικό αδιέξοδο

Αντιμέτωποι φιλοΝετανιάχου και αντιΝετανιάχου. Όμως, καθώς το αναλογικό εκλογικό σύστημα ευνοεί την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση πολύ μικρών πολιτικών σχηματισμών, κάθε ένα από τα δύο αυτά στρατόπεδα διαιρείται σε πολλά μικρότερα μέρη.

Ανάμεσα στις επιλογές μίας ακόμη κυβέρνησης Νετανιάχου, του εναντίον του πολιτικού συνασπισμού και ενός νέου πολιτικού αδιεξόδου οι Ισραηλινοί ψηφίζουν Τρίτη στις τέταρτες βουλευτικές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια, με μία διαφορά: η χώρα βρίσκεται αυτήν την φορά στο μέσον της γιγάντιας εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Κατά την τελευταία ψηφοφορία τον Μάρτιο 2020, η επιδημία βρισκόταν στο πρώτο της στάδιο στο Ισραήλ και οι αρχές είχαν προβλέψει την λειτουργία ειδικών εκλογικών κέντρων για τα άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα.

Εναν χρόνο μετά, και αφού επλήγη βαριά από την επιδημία, το Ισραήλ ηγείται της παγκόσμιας εκστρατείας εμβολιασμού έχοντας εμβολιάσει πλήρως το 49% του πληθυσμού. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ποντάρει στην «νίκη» αυτή που έχει επιτρέψει στην χώρα του να αρχίζει σιγά σιγά να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Αλλά, αν και έχει εμβολιασθεί κατά της Covid-19, δεν έχει εμβολιασθεί και κατά ενδεχόμενης εκλογικής του ήττας.

Ο χρόνος που χωρίζει τις δύο ψηφοφορίες σημαδεύτηκε και από την έναρξη της δίκης του κατά του πρωθυπουργού για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, υπόθεση πίσω από την οποία συγκροτήθηκε ένα κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!