Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισπανία: Συγκρούσεις αστυνομικών με απεργούς μεταλλεργάτες κοντά στο Καδίθ
[Euro2day]: Ισπανία: Συγκρούσεις αστυνομικών με απεργούς μεταλλεργάτες κοντά στο Καδίθ

[Euro2day]: Ισπανία: Συγκρούσεις αστυνομικών με απεργούς μεταλλεργάτες κοντά στο Καδίθ

Η απεργία ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου, αφού τα συνδικάτα και η ομοσπονδία FEMCA των περίπου 700 εταιρειών του κλάδου δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για αυξήσεις στους μισθούς.

Απεργοί μεταλλεργάτες συγκρούστηκαν σήμερα κοντά στο Καδίθ με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων του τομέα αυτού μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα τους.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν όπλα που εκτοξεύουν σφαιρίδια ενώ οι διαδηλωτές πετάνε πέτρες, ακόμη και με σφεντόνες, καλυμμένοι πίσω από φλεγόμενους κάδους απορριμμάτων.

Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε το απόγευμα ότι δεν σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια και ότι η τάξη αποκαταστάθηκε.

Η απεργία ξεκίνησε στις 16 Νοεμβρίου, αφού τα συνδικάτα και η ομοσπονδία FEMCA των περίπου 700 εταιρειών του κλάδου δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για αυξήσεις στους μισθούς. Οι απεργοί έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βιομηχανική ζώνη του Καδίθ.

Μολονότι πολυεθνικές εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή, όπως οι Airbus, η θυγατρική της ACS, Dragados Offshore και το ναυπηγείο Navantia δεν εμπλέκονται στην απεργία, η λειτουργία τους έχει επηρεαστεί από τις κινητοποιήσεις. Ένας εκπρόσωπος της Airbus είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Πουέρτο δε Σάντα Μαρία δεν μπορούσαν να περάσουν τις γραμμές των απεργών τις προηγούμενες ημέρες και τα κατάφεραν μόλις σήμερα, με τη βοήθεια της αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!