Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισπανία: Η Μαδρίτη επιτρέπει το περιορισμένο άνοιγμα κέντρων νυχτερινής διασκέδασης
[Euro2day]: Ισπανία:  Η Μαδρίτη επιτρέπει το περιορισμένο άνοιγμα κέντρων νυχτερινής διασκέδασης

[Euro2day]: Ισπανία: Η Μαδρίτη επιτρέπει το περιορισμένο άνοιγμα κέντρων νυχτερινής διασκέδασης

«Απαιτείται μια σταδιακή και προοδευτική επιστροφή στην ομαλότητα. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας», ανέφερε σε δημοσιογράφους η Καρολίνα Νταρίας.

Οι ισπανικές περιφέρειες που καταγράφουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης του νέου κορονοϊού θα μπορούν να ανοίξουν ξανά κέντρα νυχτερινής διασκέδασης πριν επιτευχθεί ανοσία αγέλης, η οποία αναμένεται έως τα μέσα Αυγούστου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, μετά από συνάντηση με τις περιφερειακές αρχές.

Περιφέρειες με ένα ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών για αριθμό μολύνσεων κάτω των 50 ανά 100.000 άτομα θα μπορούν να ανοίξουν ντίσκο και νυχτερινά κλαμπ έως τις 3 τα ξημερώματα αν και θα συνεχίσουν να ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί.

Δεν κατέστη σαφές εάν θα επιτραπεί να λειτουργήσουν ξανά πίστες χορού και οι συμμετέχοντες σε πάρτι – με ανώτατο όριο έξι ατόμων σε εσωτερικούς χώρους – θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Απαιτείται μια σταδιακή και προοδευτική επιστροφή στην ομαλότητα. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας», ανέφερε σε δημοσιογράφους η Καρολίνα Νταρίας.

Οι υγειονομικές προδιαγραφές καθορίζονται από τις ισπανικές περιφέρειες, αν και σύμφωνα με την υπουργό, αυτό δεν είναι δεσμευτικό.

Η Μαδρίτη, όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι ήδη ανοιχτά μέχρι τη 1 το πρωί, παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις πέντε πρώτες περιφέρειες της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης, απορρίπτει τα κριτήρια και θέλει περισσότερη ευελιξία.

Το συνολικό ποσοστό μόλυνσης της Ισπανίας μειώθηκε σήμερα σε 118,5 κρούσματα ανά 100.000, σχεδόν στο μισό από τα τέλη Απριλίου, αλλά μόνο οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Βαλένθια και ο θύλακας Θέουτα πληρούν το απαιτούμενο όριο των κάτω των 50 κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα.

Σε περιφέρειες μεσαίου κινδύνου με πτωτικό ποσοστό μολύνσεων – που καταγράφεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – χώροι εκδηλώσεων μπορεί επίσης να ανοίξουν αλλά με χωρητικότητα 30% στους εσωτερικούς χώρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!