Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισπανία: Αίρονται στις 30 Μαρτίου οι περιορισμοί στις αφίξεις από τη Βρετανία
[Euro2day]: Ισπανία: Αίρονται στις 30 Μαρτίου οι περιορισμοί στις αφίξεις από τη Βρετανία

[Euro2day]: Ισπανία: Αίρονται στις 30 Μαρτίου οι περιορισμοί στις αφίξεις από τη Βρετανία

Η Βρετανία κατάφερε να χορηγήσει τουλάχιστον μία πρώτη δόση σε σχεδόν 28 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοπεύει να επωφεληθεί από αυτό αίροντας σταδιακά έως τα τέλη Ιουνίου τους περιορισμούς που έχει θέσει κατά της COVID-19.

Η Ισπανία θα άρει στις 30 Μαρτίου τους περιορισμούς που ισχύουν από τον Δεκέμβριο για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Η παράταση των περιορισμών διατηρείται με τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία» έως τις 13 Απριλίου, «αλλά όχι με το Ηνωμένο Βασίλειο», μια χώρα όπου το πρόγραμμα εμβολιασμών είναι πολύ προχωρημένο, δήλωσε η Μαρία Χεσούς Μοντέρο έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Βρετανία, που έχει θρηνήσει τα περισσότερα θύματα από την πανδημία στην Ευρώπη, κατάφερε να χορηγήσει τουλάχιστον μία πρώτη δόση σε σχεδόν 28 εκατομμύρια ανθρώπους και σκοπεύει να επωφεληθεί από αυτό αίροντας σταδιακά έως τα τέλη Ιουνίου τους περιορισμούς που έχει θέσει κατά της COVID-19.

Αντίθετα, η εκπρόσωπος της αριστερής ισπανικής κυβέρνησης εξήγησε πως οι περιορισμοί που αφορούν τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία παραμένουν σε ισχύ, καθώς τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά σε αυτές τις δύο χώρες δεν έχουν μεγάλη παρουσία στην Ισπανία, αντίθετα με το παραλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.

Οι περιορισμοί αυτοί, που ισχύουν μέχρι τις 30 Μαρτίου, και που ελήφθησαν αρχικά στις 2 Φεβρουαρίου, θα παραταθούν έως τις 13 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!