Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εισηγμένες: Πώς θα κινηθούν τα κέρδη του 2ου εξαμήνου
[Euro2day]: Εισηγμένες: Πώς θα κινηθούν τα κέρδη του 2ου εξαμήνου

[Euro2day]: Εισηγμένες: Πώς θα κινηθούν τα κέρδη του 2ου εξαμήνου

Ποιοι κλάδοι εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν τις ανοδικές επιδόσεις που κατέγραψαν στο πρώτο μισό της χρονιάς και ποιες δραστηριότητες θα αναγκαστούν να «κατεβάσουν ταχύτητες». Οι κίνδυνοι και οι άμυνες της ελληνικής οικονομίας.

Πολύ μεγάλη βελτίωση οικονομικών επιδόσεων παρουσιάζουν τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ, καθώς όπως φαίνεται όχι μόνο θα υπερβούν τα αντίστοιχα περυσινά, αλλά και εκείνα του έτους 2019, που δεν είχαν προλάβει να επηρεαστούν από την πανδημία.

Ειδικότερα, με βάση τα μέχρι τώρα δημοσιευθέντα αποτελέσματα 38 μη τραπεζικών εισηγμένων εταιρειών:

  • Ο αθροιστικός κύκλος εργασιών εμφανίζει άνοδο 24,1% σε σχέση με πέρυσι.
  • Τα συνολικά καθαρά κέρδη διαμορφώνονται στο 1,189 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 205,7 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι από 38 εταιρείες, οι 33 είδαν την «κάτω γραμμή» των λογιστικών τους καταστάσεων να βελτιώνεται και μόνο οι πέντε να επιδεινώνεται.
  • Το τελικό αποτέλεσμα του 1,189 δισ. ευρώ υπερβαίνει κατά 34% (887,3 εκατ. ευρώ) την καθαρή κερδοφορία του πρώτου εξαμήνου του 2019 των ίδιων εισηγμένων, με 25 εταιρείες να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και 13 να την επιδεινώνουν.
  • Το ύψος των κερδών δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ευκαταφρόνητο, καθώς οδηγεί τις 38 αυτές εταιρείες σε μια μέση αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων 8,1%, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για την κερδοφορία ενός μόνο εξαμήνου και όχι του συνόλου του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!