Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εισηγμένες: «Μαγική εικόνα» τα αποτελέσματα του 2019
[Euro2day]: Εισηγμένες: «Μαγική εικόνα» τα αποτελέσματα του 2019

[Euro2day]: Εισηγμένες: «Μαγική εικόνα» τα αποτελέσματα του 2019

Σενάρια μακροπρόθεσμου τραυματισμού της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό το ταμπλό του ΧΑ. Η αγορά δεν ακούει τις ικανοποιητικές εταιρικές επιδόσεις του 2019 και τις ελκυστικές αποτιμήσεις. Αναλυτικός πίνακας.

Blue chips και ισχυρές εισηγμένες της «περιφέρειας» με ελκυστικούς δείκτες P/E, με αποτιμήσεις χαμηλότερες από τη λογιστική τους αξία, με υψηλή αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων και με αξιοζήλευτες μερισματικές αποδόσεις, προκύπτουν από τις μέχρι τώρα δημοσιευθείσες λογιστικές καταστάσεις των εταιριών για τη χρήση του 2019.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, όπου εμφανίζονται εταιρείες οι οποίες με βάση τις χθεσινές αποτιμήσεις τους και τις επιδόσεις τους για το 2019, συχνά διαπραγματεύονται με:

• Μονοψήφιο δείκτη P/E (π.χ. Μυτιληναίος, ElvalHalcor, Paperpack, Ελληνικά Πετρέλαια , Motor Oil, Cenergy, Αεροπορία Αιγαίου, Autohellas). Ο μέσος αριθμός των 20 εταιρειών του πίνακα οδηγεί σε P/E 10,84.

• Αποτιμήσεις χαμηλότερες (ή και πολύ χαμηλότερες) από τη λογιστική τους αξία (πχ ElvalHalcor, Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Cenergy, Αεροπορία Αιγαίου, Γενική Εμπορίου, CNL Capital, αλλά και ΑΕΕΑΠ όπως η BriQ Properties και η Trastor, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για την πορεία της αγοράς ακινήτων). Ο μέσος αριθμός των 20 εταιρειών του πίνακα οδηγεί σε P/BV 1,26.

• Ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις, όταν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι σχετικές φετινές χρηματικές διανομές δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στους μετόχους είτε συνολικά, είτε κατά το μεγαλύτερο τμήμα τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!