Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι εισηγμένες, τα εξάμηνα και ο φόβος της «χαριστικής βολής»
[Euro2day]: Οι εισηγμένες, τα εξάμηνα και ο φόβος της «χαριστικής βολής»

[Euro2day]: Οι εισηγμένες, τα εξάμηνα και ο φόβος της «χαριστικής βολής»

Ανησυχία επικρατεί στην αγορά για τις υπερχρεωμένες εισηγμένες που επλήγησαν από την πανδημία. Οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών στις λογιστικές καταστάσεις και η στάση που θα κρατήσουν πιστώτριες τράπεζες και προμηθευτές.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών που θα δημοσιευθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος και προφανής λόγος είναι προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο επηρεάστηκε η πορεία κάθε εταιρείας από την τρέχουσα πανδημία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου η μία στις πέντε μη τραπεζικές εισηγμένες δεν θα δείξει σημάδια ουσιαστικού επηρεασμού (πολλές εξ’ αυτών θα εμφανίσουν μάλιστα βελτιωμένη κερδοφορία), ενώ η πλειονότητα των υπολοίπων θα εμφανίσει επιδείνωση οικονομικών επιδόσεων, η οποία ωστόσο θα δείχνει διαχειρίσιμη. Ακόμη όμως και μετά την δημοσίευση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων, οι επενδυτές δεν θα έχουν αποκτήσει πλήρη εικόνα του επηρεασμού των εισηγμένων εταιρειών από την πανδημία, καθώς:

  • Αρκετές εταιρείες εμφανίζουν θετική εποχικότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, άρα παραδοσιακά τα αποτελέσματα εξαμήνου δεν είναι αντιπροσωπευτικά για την πορεία ολόκληρης της χρονιάς.
  • Υπάρχουν επιχειρηματικοί κλάδοι στους οποίους αναμένονται κρατικές ενισχύσεις, των οποίων όμως το ύψος δεν είναι ακόμη γνωστό.
  • Τα εξαμηνιαία αποτελέσματα δεν εμφανίζουν αντιπροσωπευτικά την πορεία των πωλήσεων που ακολούθησε το lock down του διμήνου Μαρτίου-Απριλίου. Δηλαδή, σε αρκετές εταιρείες οι απώλειες του πρώτου εξαμήνου σε κάποιο βαθμό ανακτώνται μήνα με τον μήνα και σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα του δεύτερου μισού του 2020 προβλέπονται καλύτερα από αυτά του πρώτου, με την επιφύλαξη κάποιου νέου απρόοπτου γεγονότος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!