Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Εισφορά Αλληλεγγύης: Πότε θα δουν την ελάφρυνση επαγγελματίες και αγρότες
[Euro2day]: Εισφορά Αλληλεγγύης: Πότε θα δουν την ελάφρυνση επαγγελματίες και αγρότες

[Euro2day]: Εισφορά Αλληλεγγύης: Πότε θα δουν την ελάφρυνση επαγγελματίες και αγρότες

«Σβήνει» από το λογαριασμό στην εφορία η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ποιοι θα έχουν αύξηση στα εισοδήματά τους από τον Ιανουάριο. Το όφελος από τη μείωση των εισφορών. Ευελιξία και το 2022 βλέπει η Αθήνα.

Με τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν το 2021 , το ερχόμενο καλοκαίρι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα διαπιστώσουν πως μετά από δέκα χρόνια η ειδική εισφορά αλληλεγγύης δεν θα βαραίνει το λογαριασμό στην εφορία.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε ότι η (προσωρινή για το 2021) κατάργηση της εισφοράς ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες θα εφαρμοστεί κατά τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2020, προκειμένου η ανάσα ρευστότητας να δοθεί στο χρόνο που χρειάζεται να τονωθεί η προσπάθεια εδραίωσης της προσδοκώμενης ανάκαμψης μετά το «χαστούκι» της πανδημίας.

Για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αλλά και για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ που δεν εντάσσονται στους φορείς γενικής κυβέρνησης (ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ) το όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα φανεί στις μηνιαίες αποδοχές τους από τον Ιανουάριο του 2021 καθώς θα σταματήσει να υφίσταται η σχετική παρακράτηση. Το κέρδος για όλους τους φορολογούμενους που απαλλάσσονται είναι μεγάλο και υπολογίζεται στα 750-800 εκατ. ευρώ και ορισμένα παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

Ελεύθερος επαγγελματίες με εισόδημα 20.000 ευρώ επί του οποίου επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης και απαλλάσσεται για το 2021 θα γλιτώσει 176 ευρώ ενώ εάν το εισόδημα είναι 30.000 ευρώ το όφελος φτάνει τα 676 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!