Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ισχυρή ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο
[Euro2day]: Ισχυρή ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο

[Euro2day]: Ισχυρή ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επεκτάθηκε με ένα ετησιοποιημένο ρυθμό 21,4% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι του 18,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, μετά τη βουτιά 28,8% που είχε καταγράψει το β’ τρίμηνο.

Tον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει καταγραφεί ποτέ εμφάνισε η Ιαπωνία το γ’ τρίμηνο, ανακάμπτοντας σημαντικά από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική ύφεση, λόγω της βελτίωσης των εξαγωγών και της κατανάλωσης.

Όμως, οι αναλυτές προειδοποιούν πως η όποια περαιτέρω ανάκαμψη θα είναι μέτρια, καθώς η έξαρση των μολύνσεων κορωνοϊού στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό «θολώνουν» τις προοπτικές της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου επεκτάθηκε με ένα ετησιοποιημένο ρυθμό 21,4% στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι του 18,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, μετά τη βουτιά 28,8% που είχε καταγράψει το β’ τρίμηνο.

Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 4,7% -ποσοστό ρεκόρ- ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7%. Αντιθέτως, οι κεφαλαιακές δαπάνες μειώθηκαν κατά 3,4%.

Πάντως, παρά τις ενδείξεις βελτίωσης των τελευταίων μηνών, οι αναλυτές προβλέπουν πως η ιαπωνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,6% το τρέχον δημοσιονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2021, ενώ μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!