Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας το Δεκέμβριο
[Euro2day]: Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας το Δεκέμβριο

[Euro2day]: Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας το Δεκέμβριο

Η νέα ΚΥΑ που υπεγράφη από τον Γιάννη Βρούτση και τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση.

Στα 17,8 ευρώ την ημέρα επανέρχεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους είναι ή θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη χθες και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης του μέτρου των αναστολών, από τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αλλά και από αυτές που πλήττονται βάσει των ΚΑΔ που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών. Σε αναστολή μπορούν να τεθούν και εργαζόμενοι που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», αφού πρώτα γίνει τροποποιητική δήλωση από τον εργοδότη, καθώς και εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών. Δεδομένη είναι και η υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον ίδιο αριθμό των εργαζόμενων τόσο κατά τη διάρκεια της αναστολής όσο και μετά, για διάστημα ίσο με τη διάρκεια της αναστολής.

Αναλυτικά, η ΚΥΑ που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης προβλέπει τα εξής:

Α) Αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής για το μήνα Δεκέμβριο 2020

Επιχειρήσεις-εργοδότες που υποχρεωτικά θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!