Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ηρθε… μπροστά η Black Friday με μπαράζ προσφορών
[Euro2day]: Ηρθε… μπροστά η Black Friday με μπαράζ προσφορών

[Euro2day]: Ηρθε… μπροστά η Black Friday με μπαράζ προσφορών

Κωτσόβολος, PMM, Πλαίσιο άνοιξαν το χορό των προσφορών για τους καταναλωτές μια εβδομάδα πριν την «επίσημη» ημερομηνία. Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα καλλυντικά. Κλιμακώνουν εμπορικές πολιτικές τα καταστήματα μόδας.

Άρχισε στις 20.00 χθες, δηλαδή στο κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων, το εμπορικό γεγονός της Black Friday, με τηλεοράσεις, laptop, περιφερειακά, smartphones, καρέκλες γραφείου και λευκές συσκευές να προσφέρονται στις ψηφιακές βιτρίνες σε τιμές μέχρι 80% χαμηλότερα.

Οι αλυσίδες Κωτσόβολος, Πλαίσιο, PMM έκοψαν πρώτες το νήμα της εκκίνησης μιας εκπτωτικής περιόδου που έχει “ξεχυλώσει” τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καθώς από εμπορικό γεγονός μιας ημέρας, έγινε τριήμερο, μετά εμβδομαδιαίο και πλέον τείνει στο δεκαήμερο.

Ξεκινά από τις εταιρείες ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών που παρασύρουν σε επιθετικές εμπορικές πολιτικές κάθε χρόνο και νωρίτερα και τους υπόλοιπους κλάδους. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα ετοιμάζονται για την χριστουγεννιάτικη περίοδο αγορών, μπαίνουν στο χορό.

Ας σημειωθεί ότι έχουν φορτώσει τις αποθήκες τους με χειμερινές συλλογές ενόψει γιορτών και δεν έχουν συμφέρον να διαθέσουν το συγκεκριμένο εμπόρευμα σε τιμές Black Friday. Όπως μάλιστα υπενθυμίζουν επιχειρηματίες από τον κλάδο της ένδυσης, ο Νοέμβριος τους έχει “εξαντλήσει”. Αρχίζει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπου ο τζίρος τους αντί να ενισχύεται υποχωρεί – εξου και το επίσημο αίτημα για κατάργησή τους – ενώ τα πρόσφατα μέτρα για τους ανεμβολίαστους έχουν περιορίσει την επισκεψιμότητα στα καταστήματά τους κλιμακώνοντας τις πιέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!