Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Να ηρεμήσει τους φόβους για την ενεργειακή κρίση προσπαθεί το Πεκίνο
[Euro2day]: Να ηρεμήσει τους φόβους για την ενεργειακή κρίση προσπαθεί το Πεκίνο

[Euro2day]: Να ηρεμήσει τους φόβους για την ενεργειακή κρίση προσπαθεί το Πεκίνο

Στο ιστορικά υψηλό των 1.376,8 γουάν ανά τόνο ανήλθαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον άνθρακα στην Κίνα.

Η Κίνα ζήτησε σήμερα από τις εταιρείες σιδηροδρόμων και τις τοπικές αρχές να ανεβάσουν ταχύτητα στη διανομή ζωτικήςσημασίας προμηθειών άνθρακα προς εταιρίες κοινής ωφελείας, καθώς περιοχές που είναι ιδιαίτερη σημασία για τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία βρίσκονται αντιμέτωπες με διακοπές ηλεκτροδότησης που έχουν γονατίσει τη βιομηχανική παραγωγή.

Η εντολή, από τον πανίσχυρο κινεζικό κρατικό φορέα χάραξης της πολιτικής, δόθηκε καθώς ο συνδυασμός περιορισμένων προμηθειών άνθρακα, αυστηρότερων ορίων για τις εκπομπές ρύπων και ισχυρότερης ζήτησης στη μεταποίηση οδήγησε την τιμή του άνθρακα, τη βασικότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα, σε επίπεδα ρεκόρ –και αυτό ενώ πλησιάζει ο χειμώνας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον άνθρακα στην Κίνα ανήλθαν νωρίτερα στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 1.376,8 γιουάν ανά τόνο.

«Εάν υπάρξει διακοπή ρεύματος τον χειμώνα, τότε θα σταματήσει και η θέρμανση», δήλωσε ο Φανγκ Σουεντόνγκ, 32 ετών, διανομέας στην Σενγιάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ, βορειοανατολικά του Πεκίνου. «Έχω ένα παιδί και έναν ηλικιωμένο στο σπίτι. Εάν δεν υπάρχει θέρμανση, τότε έχουμε πρόβλημα».

Οι αυξανόμενες ανησυχίες μεταξύ των κατοίκων για την ενεργειακή κρίση, που τώρα διανύει τη δεύτερη εβδομάδα της, διατυπώνται ενώ ο κρατικός φορέας χάραξης πολιτικής –η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC)– κάλεσε επισήμως τους τοπικούς οικονομικούς φορείς, τις διοικήσεις των επιχειρήσεων ενέργειας και τις εταιρίες σιδηροδρόμων να αυξήσουν τη μεταφορά άνθρακα για να καλυφθούν οι χειμερινές ανάγκες θέρμανσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!