Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση κάδων στον Δήμο
[Euro2day]: Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση κάδων στον Δήμο

[Euro2day]: Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υπογειοποίηση κάδων στον Δήμο

«Η ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουμε σε μια σημαντική όσο και στοχευμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει κι άλλο την εικόνα της καθαριότητας στο Ηράκλειο», δήλωσε ο ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια και την εγκατάσταση 20 υπόγειων κάδων εξασφάλισε ο δήμος Ηρακλείου.

Πρόκειται για το έργο «Αισθητική, Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων δήμου Ηρακλείου Κρήτης μέσω της ανάπτυξης συστήματος υπογειοποιημένης αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων» το οποίο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». To έργο είναι προϋπολογισμού 375.113,00 ευρώ και περιλαμβάνει την τοποθέτηση υπόγειων κάδων σε 10 επιλεγμένα σημεία της πόλης (από δύο, έναν για σύμμεικτα απορρίμματα και έναν για ανακύκλωση, σε κάθε σημείο).

Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι η Δουκός Μποφώρ και Λεωφ. Νιάρχου (Χημείο), η Πλατεία Κουντουριώτη (Παραλιακή), η Παραλιακή, στην περιοχή του πρώην Ξενία, η Παραλιακή, Σοφοκλή Βενιζέλου και Χαρκούτση (Δημοτική Αστυνομία) και στο παρκάκι μετά το «Μητέρα», είναι η Πλατεία Μουσείου (πίσω από τον ΕΟΤ), η Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (Σταυρός), το Πάρκο Θεοτοκοπούλου (είσοδος οδού Μινωταύρου) , η Πλατεία Ελευθερίας και η Πλατεία Δασκαλογιάννη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο ανοίγει τον δρόμο για να προχωρήσουμε σε μια σημαντική όσο και στοχευμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει κι άλλο την εικόνα της καθαριότητας στο Ηράκλειο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!