Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ιράκ: Καθημερινότητα οι ρουκέτες σε αμερικανικούς στόχους
[Euro2day]: Ιράκ: Καθημερινότητα οι ρουκέτες σε αμερικανικούς στόχους

[Euro2day]: Ιράκ: Καθημερινότητα οι ρουκέτες σε αμερικανικούς στόχους

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας. Ένδειξη της ανησυχίας των ΗΠΑ για τις επιθέσεις με UAVs: προσέφεραν πρόσφατα αμοιβή ύψους ως και 3 εκατ. δολ. για πληροφορίες. Από την αρχή του 2021 έχουν σημειωθεί 50 επιθέσεις

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, έπειτα από ένα 24ωρο που σημαδεύτηκε από μια από τις μεγαλύτερες σειρές επιθέσεων εναντίον αμερικανικών συμφερόντων στην επικράτεια του Ιράκ και μια απόπειρα επίθεσης με UAV που απετράπη στη γειτονική Συρία.

Οι ρουκέτες, οδηγήσαν σε αναβολή το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιράκ. Επρόκειτο να επισκεφθεί τη Βαγδάτη και το Ερμπίλ, στο βόρειο Ιράκ.

Οι επιθέσεις αυτές, για τις οποίες σπανίως αναλαμβάνεται η ευθύνη αλλά χαιρετίζονται από φιλοϊρανικές ιρακινές παρατάξεις, φάνηκαν να είναι συντονισμένες και σημειώθηκαν οκτώ ημέρες μετά τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία και στο Ιράκ εναντίον εγκαταστάσεων της συμμαχίας Χασντ αλ Σάαμπι («Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης»), ομπρέλας διάφορων φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, που τυπικά αποτελεί πλέον μέρος του τακτικού στρατού.

Τουλάχιστον δέκα μέλη της σκοτώθηκαν στις αμερικανικές επιδρομές και η Χασντ υποσχέθηκε να «εκδικηθεί» γι’ αυτούς.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, ανέφερε ο ιρακινός στρατός.

Συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας C-RAM που έχουν εγκαταστήσει οι Αμερικανοί για την προστασία του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού τους ενεργοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!