Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς από 1η Σεπτεμβρίου, βαριά πρόστιμα
[Euro2day]: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς από 1η Σεπτεμβρίου, βαριά πρόστιμα

[Euro2day]: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς από 1η Σεπτεμβρίου, βαριά πρόστιμα

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ αλλά και του συνόλου των μονάδων Υγείας στη χώρα ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας. «Καμπάνα» €50.000 στη δομή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, €200.000 για υποτροπή.

Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, υγειονομικού και διοικητικού, των δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην παρουσίαση εξειδίκευσης των μέτρων που ανακοίνωσε εχθές ο πρωθυπουργός.

Εως τις 16/8 το σύνολο του προσωπικού θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον την πρώτη δόση, η δε ολοκλήρωση του εμβολιασμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Οποιος αρνηθεί να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών.

Στο εξής, κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει επίσης να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Σε περίπτωση παράβασης, προβλέπεται πρόστιμο 50.000 ευρώ στη δομή και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, εξαιρουμένων πιθανών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Οι υγειονομικοί

Επίσης, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, διαγνωστικών κέντρων, κέντρων αποκατάστασης, κλινικών, νοσοκομείων και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας.

Ειδικότερα, έως την 1η Σεπτεμβρίου το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!