Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: Άνω των 15 δισ. ευρώ το κόστος των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ
[Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: Άνω των 15 δισ. ευρώ το κόστος των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ

[Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: Άνω των 15 δισ. ευρώ το κόστος των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ

Για «γενικόλογες, ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες προτάσεις» κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο στο σχέδιο που παρουσίασε χθες ο Α. Τσίπρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά το πολύμηνο lockdown.

Χθες εμφανίστηκε και πάλι, o ίδιος, αμετανόητα ανεύθυνος και αναξιόπιστος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στις χθεσινές ανακοινώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα , τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πραγματική κοστολόγησή τους ξεπερνά τα 15 δισ. ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε, χθες, στον «τόπο του εγκλήματος».

Παρουσίασε, όπως το συνηθίζει άλλωστε, μια σειρά από γενικόλογες, ατεκμηρίωτες και εξόφθαλμα υποκοστολογημένες προτάσεις.

Προτάσεις που η πραγματική κοστολόγησή τους, όσο είναι εφικτή μέσα στην ασάφεια του κειμένου, ξεπερνά, με συντηρητικούς υπολογισμούς, τα 15 δισ. ευρώ, ενώ, εάν κάποια μέτρα επεκταθούν στη διευρυμένη λίστα των πληττόμενων επιχειρήσεων, υπερβαίνει τα 21 δισ. ευρώ.

Ενδεικτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • Μιλάει για νέα χρέη προς Δημόσιο και τράπεζες, ύψους 17 δισ. ευρώ από τον Μάρτιο έως το τέλος του 2020. Η αλήθεια είναι ότι τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη φορολογική Αρχή, μετά τις εισπράξεις και τις διαγραφές, με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ανήλθαν σε 5,090 δισ. ευρώ το 2020, έναντι 5,116 δισ. ευρώ το 2019 και 7,854 δισ. ευρώ το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!