Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: 6+1 ψεύδη του κ. Τσίπρα για την οικονομία
[Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: 6+1 ψεύδη του κ. Τσίπρα για την οικονομία

[Euro2day]: ΥΠΟΙΚ: 6+1 ψεύδη του κ. Τσίπρα για την οικονομία

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απαντά σε εφτά περιπτώσεις που τον συνέλαβε να επιχειρεί, με τον δικό του τρόπο, να «κλέψει οπώρας», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας, στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, ακολούθησε για μία ακόμη φορά την προσφιλή του τακτική: παραποίηση της πραγματικότητας, επιλεκτική χρήση στοιχείων, ατεκμηρίωτες πολιτικές κρίσεις. Και όλα αυτά για να παραπλανήσει τους πολίτες και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απαντά σε εφτά περιπτώσεις που τον συνέλαβε να επιχειρεί, με τον δικό του τρόπο, να «κλέψει οπώρας».

Συγκεκριμένα:

1ον. Ισχυρίστηκε ότι σε όρους ύφεσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα θα παρουσιάσει, το 2020, την 6η χειρότερη επίδοση, στην Ευρώπη.

Παρέβλεψε όμως, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην προηγούμενη Έκθεσή της, εκτιμούσε ότι η Ελλάδα θα παρουσίαζε, εφέτος, την χειρότερη επίδοση όλων στην Ευρώπη.

Βέβαια τότε, ασκούσε κριτική. Σήμερα το ξεχνάει, ως αφετηρία αξιολόγησης. Αξιολόγηση που δείχνει ότι η βελτίωση της θέσης της χώρας μας στις προβλέψεις, οφείλεται στην αποτελεσματικότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της.
Κάτι που αναγνωρίζεται εντός και εκτός Ελλάδας, από την κοινωνία, τους θεσμούς, τις αγορές, τους οίκους αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!