Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Υπέρ του αγωγού Nord Stream 2 ο Αυστριακός καγκελάριος
[Euro2day]: Υπέρ του αγωγού Nord Stream 2 ο Αυστριακός καγκελάριος

[Euro2day]: Υπέρ του αγωγού Nord Stream 2 ο Αυστριακός καγκελάριος

«Ευρωπαϊκό εγχείρημα προς συμφέρον πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Υπέρ της ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού “Nord Stream 2″, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη και που είναι ένα «ευρωπαϊκό εγχείρημα προς συμφέρον πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τάσσεται ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Welt am Sonntag“.

«Όποιος πιστεύει ότι ο νέος αγωγός θα ήταν μόνον προς το συμφέρον της Ρωσίας, πλανάται. Αντίθετα μάλιστα, η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από το έργο» σημειώνει, απορρίπτοντας ταυτόχρονα μία σύνδεση του αγωγού με πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι, του επικριτή του Ρώσου προέδρου ΒλαντίμιρΠούτιν.

Στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα σε αυστριακά ΜΜΕ, ο Αυστριακός καγκελάριος υποστηρίζει τη στάση της Γερμανίδας ομολόγου του, ‘Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «χαιρετίζω το γεγονός ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμμένει στον “Nord Stream 2″ και προειδοποιώντας πως «κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός, για το ό,τι αυτοαποδυναμώνεται, εάν αναλάβει τώρα από την πλευρά της ΕΕ, δράση εναντίον του “Nord Stream 2″».

Κατά την άποψη του ΣεμπάστιανΚουρτς, ο σχεδιαζόμενος αγωγός “Nord Stream 2″ είναι συνολικά «ένα πολύ θετικό εγχείρημα, ωστόσο, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται τα συμφέροντα της Ουκρανίας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει τονίσει ότι δεν θέλει καμία σύνδεση με τη διαμάχη για τον αγωγό φυσικού αερίου, και πως η στάση για τον “Nord Stream 2″ κατ΄ αρχήν δεν επηρεάζεται από «πιθανές συνέπειες που αφορούν πρόσωπα».

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Γερμανία ότι, με τον σχεδόν ολοκληρωμένο αγωγό μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, φέρνει την Ευρώπη σε μία πολύ ισχυρή εξάρτηση από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!