Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΥΠΕΝ: Νέο μοντέλο για την εξυγίανση της λίμνης Κορώνειας
[Euro2day]: ΥΠΕΝ: Νέο μοντέλο για την εξυγίανση της λίμνης Κορώνειας

[Euro2day]: ΥΠΕΝ: Νέο μοντέλο για την εξυγίανση της λίμνης Κορώνειας

Ορίζεται πια ένας φορέας αρμόδιος και ο φορέας αυτός είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειαςμ, τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ένα πιο απλό και πιο αποτελεσματικό μοντέλο για την εξυγίανση της λίμνης Κορώνειας, ενός χρονίζοντος προβλήματος, φέρνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε πως όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν στη λίμνη Κορώνεια εκχωρούνται στο ΥΠΕΝ, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και τα έργα, ενώ θα οριστεί και ένας ειδικός συντονιστής.

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, «η Κορώνεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ουσιαστικά από το 1995 και μετά. Υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση, υπάρχει θέμα με τα απόβλητα, με το τοπίο, με την προοπτική της λίμνης και δυστυχώς έχουμε επί πολλά έτη επιπλοκές με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε καταδίκη το 2011 και παρά τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το θέμα από διαφορετικές κυβερνήσεις, παραμένει ανοιχτό μέχρι και σήμερα».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως με το ζήτημα αυτό ασχολούνται περίπου 30 φορείς με αποτέλεσμα να «υπάρχει ένας κυκεώνας και να μην μπορεί να υπάρξει συντονισμός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!