Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Ο συνδικαλισμός στο στόχαστρο ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών
[Euro2day]: ΗΠΑ: Ο συνδικαλισμός στο στόχαστρο ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών

[Euro2day]: ΗΠΑ: Ο συνδικαλισμός στο στόχαστρο ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών

Εχθρικές στις συλλογικές συμβάσεις 12 εταιρείες. Ζητούν κόψιμο επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων σε συγκεκριμένες εργοστασιακές μονάδες τους στη χώρα με επιστολή προς τους Δημοκρατικούς που υπογράφουν παραγωγοί, όπως Toyota, Volkswagen, BMW, Volvo.

Μία ομάδα δώδεκα μεγάλων ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Hyundai Motor Co και Nissan Motor Co, κάλεσαν τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων να απορρίψουν ένα φορολογικό κίνητρο 4.500 δολαρίων για αμερικανικά ηλεκτρικά οχήματα, που κατασκευάζονται από εργαζόμενους που ανήκουν σε αμερικανικά συνδικάτα.

Μία επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε αυτό το μήνα νομοθεσία για την προώθηση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε ποσό των άνω των 12.500 δολαρίων ανά όχημα, συμπεριλαμβανομένων και της φορολογικής έκπτωσης των 4.500 δολαρίων για τα οχήματα που κατασκευάζονται από εργαζόμενους που ανήκουν σε συνδικάτα και 500 δολαρίων για μπαταρίες αμερικανικής κατασκευής.

Οι αμερικανικές εργοστασιακές μονάδες των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών ανέφεραν χθες, Πέμπτη, σε επιστολή τους προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και άλλους Δημοκρατικούς ότι η πρόταση «είναι άδικη σε βάρος των Αμερικανών εργαζόμενων που έχουν επιλέξει να μην ενταχθούν σε συνδικάτο και παράγουν περισσότερα από τα μισά οχήματα από το σύνολο των οχημάτων που παράγονται στις ΗΠΑ, αλλά και τη μεγάλη πλειονότητα των ηλεκτρικών οχημάτων που παράγονται σε αμερικανικό έδαφος».

Την επιστολή υπέγραψαν και άλλες εταιρίες, μεταξύ αυτών, η Honda, η BMW, η Kia, η Mazda, η Daimler AG’s Mercedes-Benz, αλλά και η Subaru και Volvo Cars που ανήκουν στην Geely.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!