Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Οι ψηφοφόροι που θα κρίνουν τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης
[Euro2day]: ΗΠΑ: Οι ψηφοφόροι που θα κρίνουν τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης

[Euro2day]: ΗΠΑ: Οι ψηφοφόροι που θα κρίνουν τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης

Σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων που σπανίως ψηφίζουν και θα ψηφίσουν φέτος υποστηρίζουν τον Τζο Μπάιντεν.

Η Λι-Αν Πούτμαν-Τόμας παρακολούθησε τους πολέμους που έκανε η χώρα της, τις οικονομικές υφέσεις που την έπληξαν και την εκλογή του πρώτου μαύρου προέδρου. Ωστόσο, η 53χρονη δεν παρακινήθηκε ποτέ αρκετά μέχρι σήμερα ώστε να πάει να ψηφίσει.

Αυτό άλλαξε αυτόν τον μήνα, όταν έλαβε μέρος στην πρώιμη ψηφοφορία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών για να ψηφίσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ή, ακριβέστερα, για να διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει. «Η προεδρία του πυροδότησε κάτι κακό που στοιχειώνει αυτήν την χώρα», λέει η αυτοαπασχολούμενη κεντρίστρα, κάτοικος του Έιντελ, μίας πόλης 5.500 κατοίκων κοντά στο Ντε Μόιν. «Θέλω να γίνω μέρος της λύσης».

Αν ο Μπάιντεν νικήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ψηφοφόροι σαν την Πούτμαν-Τόμας θα έχουν μεγάλο μερίδιο στους λόγους της νίκης του. Οι δημοσκοπήσεις και τα αποτελέσματα της πρώιμης ψηφοφορίας δείχνουν ότι εκατομμύρια Αμερικανοί που συνήθως δεν συμμετέχουν στις εκλογές βγαίνουν από το περιθώριο και στηρίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών σε μεγάλα ποσοστά.

Περίπου 7,3 εκατομμύρια Αμερικανοί που ψηφίζουν για πρώτη φορά ή συνήθως δεν συμμετέχουν στην ψηφοφορία έχουν ήδη ρίξει τα ψηφοδέλτιά τους, σύμφωνα με την TargetSmart, εταιρεία αναλύσεων των Δημοκρατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!