Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Προϋπολογισμό 3,5 τρισ. για αναβάθμιση των υποδομών προτείνουν οι Δημοκρατικοί
[Euro2day]: ΗΠΑ: Προϋπολογισμό 3,5 τρισ. για αναβάθμιση των υποδομών προτείνουν οι Δημοκρατικοί

[Euro2day]: ΗΠΑ: Προϋπολογισμό 3,5 τρισ. για αναβάθμιση των υποδομών προτείνουν οι Δημοκρατικοί

H συμφωνία των 3,5 τρισ. δολαρίων θα πρέπει να εγκριθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των 50 Δημοκρατικών γερουσιαστών, ενώ περιλαμβάνει και μία σημαντική επέκταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Medicare) για τους ηλικιωμένους

Οι Δημοκρατικοί στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας επέτυχαν συμφωνία για ένα σχέδιο αναβάθμισης των υποδομών 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο τη συζήτηση μιας απόφασης για τον προϋπολογισμό αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ ο Τσακ Σούμερ, ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία.

«Ήρθαμε σε μία συμφωνία», δήλωσε ο Σούμερ στους δημοσιογράφους μετά από μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες με Δημοκρατικούς μέλη της επιτροπής, αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

«Προσθέτεις αυτό στα 600 δισεκατομμύρια του διακομματικού σχεδίου και έχεις 4,1 τρισεκατομμύρια και βρισκόμαστε πολύ, πολύ κοντά σε αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν», δήλωσε ο Σούμερ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία των 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να εγκριθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των 50 Δημοκρατικών γερουσιαστών, ενώ περιλαμβάνει και μία σημαντική επέκταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Medicare) για τους ηλικιωμένους, που προωθεί ο Μπένι Σάντερς, πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμού. Στην επέκταση του Medicare περιλαμβάνονται καλύψεις για την υγεία των δοντιών, της ακοής και της όρασης, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές σήμερα.

Νωρίτερα, ο Σούμερ είχε δηλώσει: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία», αναφερόμενος σε μία σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ του ίδιου και των Δημοκρατικών που είναι μέλη στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί δεν υποτιμούν τις δυσκολίες που υπάρχουν για την ψήφιση του νομοθετικού πακέτου αναβάθμισης των υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!