Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Παιδί 9 ετών έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να περάσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε
[Euro2day]: ΗΠΑ: Παιδί 9 ετών έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να περάσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε

[Euro2day]: ΗΠΑ: Παιδί 9 ετών έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να περάσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε

Οι συνοριοφύλακες εντόπισαν τρεις ανθρώπους, που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, σε ένα νησάκι στη μέση του ποταμού: ήταν μια γυναίκα από τη Γουατεμάλα με το παιδί της, ηλικίας 3 ετών, καθώς και ένα παιδί από το Μεξικό, 9 ετών.

Ένα παιδί από το Μεξικό, ηλικίας 9 ετών, έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να περάσει τον ποταμό Ρίο Γκράντε για να μπει στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αμερικανική συνοριοφυλακή, η οποία δίνει αγώνα για να αντιμετωπίσει τις άνευ προηγουμένου μεταναστευτικές ροές ανηλίκων από την Κεντρική Αμερική.

Οι συνοριοφύλακες εντόπισαν τρεις ανθρώπους, που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, σε ένα νησάκι στη μέση του ποταμού: ήταν μια γυναίκα από τη Γουατεμάλα με το παιδί της, ηλικίας 3 ετών, καθώς και ένα παιδί από το Μεξικό, 9 ετών. Κατάφεραν να επαναφέρουν τη γυναίκα και το νήπιο, όμως το 9χρονο, το φύλο του οποίου δεν προσδιορίστηκε, πέθανε.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η γυναίκα είχε κάποια σχέση με το 9χρονο παιδί.

Η τραγωδία αυτή σημειώθηκε σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλη αύξηση των αφίξεων μεταναστών στα νότια σύνορά τους: περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο και από αυτούς περίπου 10.000 ήταν ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Οι ροές αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο τον Μάρτιο, όταν κατά μέσο όρο έφταναν στα σύνορα 5.000 άνθρωποι ημερησίως και από αυτούς μόνο οι μισοί ήταν ενήλικοι που ταξίδευαν μόνοι τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!