Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ-Μπλίνκεν: Η Κίνα συνιστά τη σημαντικότερη πρόκληση
[Euro2day]: ΗΠΑ-Μπλίνκεν: Η Κίνα συνιστά τη σημαντικότερη πρόκληση

[Euro2day]: ΗΠΑ-Μπλίνκεν: Η Κίνα συνιστά τη σημαντικότερη πρόκληση

Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Κίνα υπό τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ εγκατέλειψε δεκαετίες πρακτικής διατήρησης χαμηλού προφίλ στην προώθηση των συμφερόντων της πέραν των συνόρων της.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κίνα συνιστά την σημαντικότερη πρόκληση για τις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με κάθε άλλη χώρα και υπάρχει ισχυρή βάση για την υιοθέτηση κοινής πολιτικής Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αντιμετώπιση του Πεκίνου, δήλωσε ενώπιον της Γερουσίας ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Γι’ αυτό και δήλωσε ότι συμφωνεί με την σκληρότερη προσέγγιση του θέματος από την κυβέρνηση Τραμπ, αν και διαφωνεί με ορισμένες μεθόδους που αυτή υιοθέτησε απέναντι στην Κίνα, ενώ όταν ερωτήθηκε εάν συμμερίζεται την θέση του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ότι το Πεκίνο διεξάγει γενοκτονία κατά της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων στην Σιντζιάνγκ απάντησε: «Αυτό είναι και το δικό μου συμπέρασμα».

Οταν ερωτήθηκε πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα κατά τις πρώτες 30 ημέρες της θητείας του, ο Άντονι Μπλίνκεν απάντησε: «Πιστεύω ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν εισάγουμε προϊόντα που κατασκευάσθηκαν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας στην Σιντζιάνγκ… πρέπει να διασφαλίσουμε επίσης ότι δεν εξάγουμε τεχνολογία και εξοπλισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω καταστολή. Αυτό είναι ένα σημείο εκκίνησης».

Ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι υπό την προεδρία του Τζο Μπάιντεν θα διατηρηθεί η δέσμευση ότι η Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί επαρχία της, έχει τα αμυντικά μέσα για να υπερασπισθεί εαυτήν και πρόσθεσε ότι θα ήθελε η Ταϊβάν να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!