Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης
[Euro2day]: ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης

[Euro2day]: ΗΠΑ: Σε υψηλό 13 ετών ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης

Μεγάλη άνοδο κατέγραψε ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Βουτιά 13,1% στο προσωπικό εισόδημα. Στο 0,5% επιβραδύνθηκε η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών σκαρφάλωσε ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE), τον οποίο χρησιμοποιεί η Fed ως βασικό δείκτη για τον πληθωρισμό, επιβεβαιώνοντα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τον Απρίλιο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Παρασκευή, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,5% τον Μάρτιο. Η αύξηση αυτή οδήγησε την ετήσια άνοδο του δείκτη στο 3,6% από 2,4% τον Μάρτιο.

Ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης ενισχύθηκε στο 3,1% σε ετήσια βάση, μετά από μηνιαία άνοδο 0,7%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 1991.

Εν τω μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Απρίλιο, μετά από άλμα 4,7% τον Μάρτιο.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, το προσωπικό εισόδημα βούτηξε 13,1%, αλλά οι Αμερικανοί συνεχίζουν να έχουν διαθέσιμες αποταμιεύσεις, για να κρατήσουν σε αυξημένα επίπεδα τις καταναλωτικές δαπάνες καθώς το ποσοστό αποταμίευσης παραμένει σε υψηλό 15 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!