Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Ενέκρινε η Γερουσία το σχέδιο προϋπολογισμού για τα $1,9 τρισ.
[Euro2day]: ΗΠΑ: Ενέκρινε η Γερουσία το σχέδιο προϋπολογισμού για τα $1,9 τρισ.

[Euro2day]: ΗΠΑ: Ενέκρινε η Γερουσία το σχέδιο προϋπολογισμού για τα $1,9 τρισ.

Το αδιέξοδο ξεπεράστηκε από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η θετική ψήφος της οποίας έδωσε τη νίκη στους Δημοκρατικούς και έστειλε την πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τελική έγκριση.

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (τοπική ώρα) ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα επιτρέψει να περάσει το πακέτο βοήθειας ύψους 1,9 τρισεκ. δολαρίων για την COVID-19 του προέδρου ΤζοΜπάιντεν τις ερχόμενες εβδομάδες από το Κογκρέσο με ή χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Έπειτα από περίπου 15 ώρες συζητήσεων και αλλεπάλληλων ψηφοφοριών για δεκάδες τροπολογίες, η Γερουσία έφθασε σε ισοψηφία 50-50 για το σχέδιο προϋπολογισμού. Το αδιέξοδο ξεπεράστηκε από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, η θετική ψήφος της οποίας έδωσε τη νίκη στους Δημοκρατικούς και έστειλε την πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τελική έγκριση.

Ήταν “ένα τεράστιο πρώτο βήμα” προς την έγκριση ενός περιεκτικού νομοσχεδίου βοήθειας για τον κορονοϊό, το οποίο ο Τζο Μπάιντεν έχει θέσει στην κορυφή της νομοθετικής ατζέντας του, δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

Λίγο πριν από την τελική ψηφοφορία, οι Δημοκρατικοί έκαναν επίδειξη δύναμης, προτείνοντας μια τροπολογία που ανέτρεπε το αποτέλεσμα τριών προηγούμενων ψηφοφοριών που είχαν κερδίσει οι Ρεπουμπλικανοί.

Οι τελευταίοι είχαν χρησιμοποιήσει τη μάχη για τη βοήθεια λόγω κορονοϊού προκειμένου να εκφράσουν υποστήριξη για τον αγωγό Keystone XL από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες τον οποίο έχει μπλοκάρει ο Μπάιντεν και για την υδραυλική ρωγμάτωση για την εξόρυξη υπόγειου πετρελαίου και φυσικού αερίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!