Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΗΠΑ: Αυξάνουν τις πωλήσεις «έξυπνων όπλων» στην Ταϊβάν
[Euro2day]: ΗΠΑ: Αυξάνουν τις πωλήσεις «έξυπνων όπλων» στην Ταϊβάν

[Euro2day]: ΗΠΑ: Αυξάνουν τις πωλήσεις «έξυπνων όπλων» στην Ταϊβάν

Προεκλογική πολεμική πλειοδοσία… απέναντι στην Κίνα, με προσφορά τεχνολογικά εξελιγμένων οπλικών συστημάτων στην Ταϊπέι, αξίας 5 δισ. δολ. Ανεπίσημα έγγραφα της κυβέρνησης Τραμπ στο Κογκρέσο. Στον χορό Boeing, Lockheed Martin, General Atomics.

Ο Λευκός Οίκος προωθεί περισσότερες πωλήσεις τεχνολογικά εξελιγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν και χθες, Τρίτη, ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι θα επιδιώξει να πωλήσει στην Ταϊπέι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9, αλλά και ένα πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας, όπως δήλωσαν πηγές που έχουν λάβει γνώση για το ζήτημα αυτό.

Οι πιθανές πωλήσεις των παραπάνω οπλικών συστημάτων ακολουθούν τρεις άλλες γνωστοποιήσεις για πωλήσεις αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν, που έχουν γίνει προς το Κογκρέσο και στις οποίες, αναφέρθηκε πρώτο το Reuters τη Δευτέρα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Πεκίνου.

Οι πωλήσεις των αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Ταϊβάν δρομολογούνται καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τελική προεκλογική ευθεία, για τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Μία από τις οκτώ πηγές, δήλωσε ότι στο σύνολό τους, οι αναφερόμενες πωλήσεις οπλικών συστημάτων είναι ύψους περίπου 5 δισ. δολ. Πολύ συχνά, η οικονομική αξία των πωλήσεων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στο εξωτερικό συμπεριλαμβάνει το κόστος της εκπαίδευσης του προσωπικού, των ανταλλακτικών, αλλά και άλλες χρεώσεις, που καθιστούν δύσκολο τον υπολογισμό του τελικού οικονομικού κόστους για τον αγοραστή.

Η προκαταρκτική ενημέρωση του Κογκρέσου για τα MQ-9 που παράγει η General Atomics, είναι η πρώτη που έγινε μετά την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να προχωρήσει με την υλοποίηση του σχεδίου της, για την πώληση περισσότερων μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε περισσότερες χώρες, μέσω της αναθεώρησης μιας διεθνούς συμφωνίας ελέγχου των όπλων (Missile Technology Control Regime -MTCR).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!