Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: INSETE: Τα τουριστικά επιτεύγματα ανά περιφέρεια
[Euro2day]: INSETE: Τα τουριστικά επιτεύγματα ανά περιφέρεια

[Euro2day]: INSETE: Τα τουριστικά επιτεύγματα ανά περιφέρεια

Μόλις δυο περιφέρειες κατέγραψαν μείωση επισκέψεων το 2019, πριν την έλευση της πανδημίας. Ποια ήταν πρώτη με βάση τον απόλυτο αριθμό των επισκέψεων και ποια σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στα έσοδα.

Όλα τα ρεκόρ έσπασαν τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού το 2019 και για τον λόγο αυτό αποτελούν και μια καλή βάση σύγκρισης για την επανεκκίνηση του κλάδου μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η τελευταία έκθεση του ΙΝΣΕΤΕ που φορά στην εικόνα σε αφίξεις, έσοδα, αλλά και άλλα μεγέθη των 13 περιφερειών της χώρας είναι αποκαλυπτική των επιτευγμάτων του ελληνικού τουρισμού τη χρονιά ορόσημο που ήταν το 2019. Η πανδημία του κορωνοϊού όμως, ανέκοψε την ανοδική πορεία που κατέγραφαν στο σύνολό τους τα τουριστικά μεγέθη της χώρας έως το 2019. Το εύρος της μείωσης των τουριστικών μεγεθών το 2020 δεν έχει προηγούμενο, τόσο για τον παγκόσμιο, όσο και για τον ελληνικό τουρισμό. Υπό αυτό το πρίσμα, το 2019 αναδεικνύεται ως έτος αναφοράς για τη σύγκριση που θα γίνεται τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την επάνοδο του τουρισμού στα προ κρίσης επίπεδα, αναφέρει το ΙΝΣΕΤΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας αναφέρει ότι οι 13 εκθέσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους, καθώς και την Κεντρική Κυβέρνηση, για τη διαμόρφωση πολιτικών και τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!