Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ινδία: Συγκρούσεις στο Νέο Δελχί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών
[Euro2day]: Ινδία: Συγκρούσεις στο Νέο Δελχί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών

[Euro2day]: Ινδία: Συγκρούσεις στο Νέο Δελχί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει πολλούς οδικούς άξονες στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ ένοπλοι στρατιώτες περιπολούσαν στους σταθμούς του μετρό.

Χιλιάδες Ινδοί αγρότες συγκρούστηκαν σήμερα με την αστυνομία στο Νέο Δελχί, όπου διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τον χώρο όπου διεξαγόταν η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν αποκλείσει πολλούς οδικούς άξονες στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ ένοπλοι στρατιώτες περιπολούσαν στους σταθμούς του μετρό. Τα μέτρα ασφαλείας, τα μεγαλύτερα που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια, είχαν ως στόχο να εμποδίσουν τους αγρότες να φτάσουν στο κέντρο και να διαταράξουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν κανονικά.

Ωστόσο, κομβόι από τρακτέρ, φορτωμένα με αγρότες, κατάφεραν να σπάσουν τα φράγματα και να μπουν στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης. Στο παλιό Κόκκινο Φρούριο, που χτίστηκε πριν από 400 χρόνια, οι διαδηλωτές ύψωσαν τα λάβαρα του κινήματός τους εκεί όπου συνήθως κυματίζει η ινδική σημαία.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη γενική αστυνομική διεύθυνση της πρωτεύουσας. Σε όλη την πόλη, οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα και κυνήγησαν, με τα γκλομπ ανά χείρας, τους διαδηλωτές που απάντησαν με ραβδιά. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν επίσης λεωφορεία για να εμποδίσουν τα κομβόι των αγροτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!