Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ινδία-Κίνα: Συνάντηση στρατηγών για αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα
[Euro2day]: Ινδία-Κίνα: Συνάντηση στρατηγών για αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα

[Euro2day]: Ινδία-Κίνα: Συνάντηση στρατηγών για αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα

Οι διοικητές των δυο στρατών συναντώνται για τρίτη φορά. Στις προηγούμενες επαφές, φέρονται να συμφώνησαν για μια «αμοιβαία συναίνεση», μετά τις αιματηρές συρράξεις στις 15 Ιουνίου. Επικίνδυνο μπρα ντε φερ σε «περιοχές τριβής».

Μετά τα όσα συνέβησαν στις 15 Ιουνίου στην κοιλάδα Λαντάκ Γκαλβάν όταν ο Ινδικός και ο Κινεζικός Στρατός ήρθαν «πρόσωπο με πρόσωπο», το Νέο Δελχί και το Πεκίνο προσπαθούν να αποκλιμακώσουν τις συνοριακές εντάσεις μέσω στρατιωτικών επαφών και διπλωματίας.

Οι διοικητές του Ινδικού και του Κινεζικού Στρατού συναντώνται σήμερα Τρίτη, για τρίτη φορά σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης στα σύνορα των δύο χωρών στην κοιλάδα Λαντάκ, όπου σημειώθηκε μια από τις πιο αιματηρές συρράξεις ανάμεσα στους δύο στρατούς στις 15 Ιουνίου, όταν σκοτώθηκαν 20 Ινδοί στρατιώτες.

Ο Ινδός αντιστράτηγος Χαριντέρ Σινγκ θα συναντηθεί με τον Κινέζο υποστράτηγο Λιου Λιν της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας του Ξινγιάνγκ στο συνοριακό φυλάκιο στο χωριό Τσουσούλ στην ινδική πλευρά της μεθορίου. Οι δύο προηγούμενες συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στο Μόλντο στην κινεζική πλευρά στις 6 και τις 22 Ιουνίου.

Στις προηγούμενες συναντήσεις, οι δύο στρατιωτικοί διοικητές φέρονται να συμφώνησαν για μια «αμοιβαία συναίνεση για απεμπλοκή», ενώ συζήτησαν για τις «περιοχές τριβής», όπως η κοιλάδα Γκαλβάν, το Χοτ Σπρινγκ και το Πανγκόνγκ Τσο.

Όπως φαίνεται το Νέο Δελχί έχει αποφασίσει να συνεχίσει τις συζητήσεις με το Πεκίνο, αλλά προετοιμάζεται και για στρατιωτική εμπλοκή, εάν και εφόσον χρειαστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!