Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ινδία: 16.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα
[Euro2day]: Ινδία: 16.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα

[Euro2day]: Ινδία: 16.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία μέρα

Είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, αφότου ξέσπασε η πανδημία. Τον στρατό κάλεσε η κυβέρνηση για να διαχειριστεί τα κέντρα φροντίδας. Τέταρτη πληγείσα χώρα παγκοσμίως. Αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, χαλαρώνουν τα μέτρα.

Η Ινδία κατέγραψε σήμερα 16.000 κρούσματα κορωνοϊού, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, αφότου ξέσπασε η πανδημία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να καλέσει τον στρατό για να διαχειριστεί τα νέα κέντρα φροντίδας με χιλιάδες επιπλέον κλίνες στο Νέο Δελχί.

Με 456.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα, η Ινδία είναι η τέταρτη δεινότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ρωσία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Μολαταύτα, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις των ινδικών κρατιδίων χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα προστασίας έπειτα από το lockdown που επιβλήθηκε στα τέλη Μαρτίου.

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων, με 3.900 νέες λοιμώξεις, κατέγραψε και η πρωτεύουσα Νέο Δελχί των 20 εκατ. κατοίκων. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η τοπική κυβέρνηση δείχνουν πως μόλις 13.400 κλίνες είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς με Covid-19 στην μεγαλούπολη, με τις 6.200 εξ αυτών να είναι ήδη κατειλημμένες.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμες άλλες 20.000 κλίνες σε προσωρινές εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!