Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ημίχρονο για τη γερμανική προεδρία στην ΕΕ
[Euro2day]: Ημίχρονο για τη γερμανική προεδρία στην ΕΕ

[Euro2day]: Ημίχρονο για τη γερμανική προεδρία στην ΕΕ

Οι προσδοκίες από την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη Γερμανία ήταν πολλές: Κορωνοϊός και ενίσχυση της οικονομίας, κλιματική αλλαγή, προϋπολογισμός της ΕΕ, Brexit. Ένας προσωρινός απολογισμός.

Το σημερινό έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ συμπίπτει με το ημίχρονο της γερμανικής προεδρίας, που ανέλαβε τα ηνία της ΕΕ από την 1η Ιουλίου. Το Βερολίνο έχει βάλει ψηλά τον πήχη των στόχων ρίχνοντας το βάρος στη διαχείριση των υγειονομικών και οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, γράφει η Deutsche Welle . Τεράστια ποσά πρόκειται να διοχετευτούν στις χώρες της ΕΕ τα επόμενα χρόνια για τη σταθεροποίηση των οικονομιών και των κοινωνικών συστημάτων ασφάλισης. Στο προγραμματικούς στόχους του Βερολίνου τονίζεται ότι «μόνο όταν περιορίσουμε σταθερά τον ιό Sars-CoV-2 και ενισχύσουμε τη συνοχή, τότε μόνο η ΕΕ και τα κράτη-μέλη μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση».

Όλα του κορωνοϊού δύσκολα

Πώς θα γίνει αυτό; Εργαλεία δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Καταρχήν μέσω του προγράμματος στήριξης εργασίας με μειωμένο ωράριο κι άλλων αντίστοιχων μέτρων με την επωνυμία SURE ύψους 100 δις ευρώ με τη μορφή δανείων με ευνοϊκά επιτόκια. Επιπλέον υπάρχει το γιγαντιαίο πακέτο μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας ύψους 750 δις ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο πολυετές δημοσιονόμο πλαίσιο 2021-2027. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1.8 τρις ευρώ. Στόχος του Βερολίνου είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης του κοινοτικού προϋπολογισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!