Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ηλεκτρική Ενέργεια: Με χρονοκαθυστέρηση η επιδότηση Οκτωβρίου
[Euro2day]: Ηλεκτρική Ενέργεια: Με χρονοκαθυστέρηση η επιδότηση Οκτωβρίου

[Euro2day]: Ηλεκτρική Ενέργεια: Με χρονοκαθυστέρηση η επιδότηση Οκτωβρίου

Με δύο μήνες καθυστέρηση στάλθηκε το αίτημα στην Ε.Ε. για τις επιδοτήσεις ρεύματος. Χωρίς ΚΥΑ δεν τις πιστώνουν οι προμηθευτές επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για ελάφρυνση του κόστους στο φυσικό αέριο.

Μία σημαντική εκκρεμότητα, που έχει δημιουργήσει μπλοκάρισμα στην πίστωση από προμηθευτές των επιδοτήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος, φαίνεται να παίρνει τέλος.

Πριν από μία εβδομάδα η Κεντρική Μονάδα Κρατικών Ενισχύσεων, του υπουργείου Οικονομικών, ως αρμόδια αρχή, απέστειλε στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε. το σχετικό αίτημα για την έγκριση των επιδοτήσεων, καθώς θεωρούνται κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Euro2day.gr, το αίτημα στάλθηκε στις 4 Νοεμβρίου και, όπως εκτιμάται, η έγκριση του θεωρείται τυπική, καθώς το μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Συνεπώς, όπως είπαν οι ίδιες πηγές, είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που είχε «παγώσει», χωρίς απαραίτητα να αναμένεται το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες. Η ΚΥΑ θα περιλαμβάνει όχι μόνον τις επιδοτήσεις του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, αλλά θα ενσωματώνει και τις νέες αυξημένες που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο .

Οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, στο σύνολο τους, έχουν περάσει στα τιμολόγια την επιδότηση των 9 ευρώ, αναλογικά, για την κατανάλωση του Σεπτεμβρίου, καθώς έλαβαν επιστολή από το ΥΠΕΝ, με την οποία κατοχυρώνονταν για τη συγκεκριμένη παροχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!