Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση επιτοκίων από Fed το 2022
[Euro2day]: Οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση επιτοκίων από Fed το 2022

[Euro2day]: Οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση επιτοκίων από Fed το 2022

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε πιο επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από ό,τι αναμένουν οι αγορές, σύμφωνα με προβλέψεις οικονομολόγων στους Financial Times.

H Fed θα προχωρήσει σύντομα σε περιστολή του έκτακτου προγράμματος τόνωσης και θα αυξήσει τα επιτόκια εντός του 2022, για να απαντήσει στον υψηλότερο πληθωρισμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα των Financial Times.

H τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου σε συνεργασία με τους F.T. υποδηλώνει ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα υιοθετήσουν μια πιο επιθετική προσέγγιση στη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από ό,τι δείχνουν οι πιο πρόσφατες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας και από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Πάνω από το 70% των οικονομολόγων πιστεύουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστουν 0,25 ποσοστιαίες μονάδες το 2022, με το 20% να αναμένει ότι η κίνηση θα γίνει τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Αυτό είναι πολύ νωρίτερα από τη μέση πρόβλεψη των αξιωματούχων της Fed τον Ιούνιο για αύξηση των επιτοκίων από τα σημερινά μηδενικά επίπεδα το 2023.

Η πλειονότητα των 49 οικονομολόγων αναμένουν ότι η Fed θα αποκαλύψει σύντομα την πρόθεσή της να αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων και να τις τερματίσει πλήρως την επόμενη χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!